Голова Наглядової ради ХПЗ Валентин Шеветовський звернувся до керамістів світу щодо засудження російської агресії

Як власник плиткового заводу у Харкові я звертаюсь до вас, своїх колег, – власників корпорацій, чиї підприємства продовжують працювати у російській федерації, – зупинить свої заводи!


5 квітня у Лас-Вегасі, США відкрилася найбільша міжнародна виставка-конференція керамічної плитки та каменю в Північній Америці Coverings – The Global Tile & Stone Experience, яка збирає тисячі професіоналів галузі з усього світу. Від імені Української асоціації кераміки з онлайн-зверненням до учасників виставки звернувся власник керамічної групи Golden Tile, голова Наглядової ради Харківського плиткового заводу Валентин Шеветовський.

Зазвичай українські виробники також присутні на цій виставці. Але не цього року. «На мою землю, в Україну, прийшла темрява – російська воєнщина. Я не називаю їх солдатами чи офіцерами, тим більше армією. Це – вбивці та гвалтівники.

Як власник плиткового заводу у Харкові я звертаюсь до вас, своїх колег, – власників корпорацій, чиї підприємства продовжують працювати у російській федерації, – зупинить свої заводи! Насамперед – Kerama Marazzi та Cersanit. Тільки ви можете припинити подальше фінансування війни, яке має місце поки заводи працюють. Це питання не лише життя українців, це питання існування усього світу».

Валентин Шеветовський також звернувся до керамістів світу із проханням посприяти щодо передачі Україні сучасних літаків. «Ви знаєте мене як спокійну, не конфліктну людину. Але сьогодні як і всі українці я вимушений узяти у руки автомат. Та ця зброя є безсильною проти ракет та літаків.

Ви поважні люди у своїх державах, забезпечуєте роботою мільйони людей. Тож якщо ви звернетесь до своїх президентів чи прем’єр-міністрів, переконаний, що серед них знайдеться найсміливіший, той, хто першим надасть Україні декілька літаків. А його шляхом вже підуть інші. Такою сміливою людиною свого часу був Уїнстон Черчилль», – додав він.

05.04.2022